Supervisie.

Oplossingsgerichte supervisie voor Arbeid- en Organisatiepsychologen, die ondersteuning zoeken bij complexe werksituaties, loopbaanvragen en registratie in het NIP-register.

Algemene informatie

Online


Afspraken vinden plaats middels videobellen (bijv. Zoom). Videobellen scheelt tijd en maakt het makkelijker om samen af te spreken.

Duur & prijs


Afspraken duren doorgaans 45 minuten, maar het hangt er natuurlijk ook af van wat je prettig vindt. Per uur hanteer ik een tarief van 150 euro.


Frequentie


Hoe vaak we afspreken, hangt af van je vraag en je voorkeuren. Meestal is het voldoende om eens per twee weken af te spreken. Elke afspraak hoort zinvol te zijn.

Wat heb ik nodig voor mijn NIP-registratie?


Om je te registreren als Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP volg je een tweejarig postmaster opleidingstraject dat voldoet aan de vakbekwaamheidsnorm van het NIP. Het volgende is nodig om je te registreren:


  • Je bent lid van het NIP
  • Je onderschrijft de Beroepscode voor psychologen
  • Je werkt minimaal 16 uur per week in het werkveld arbeid- en organisatiepsychologie
  • Je hebt minstens 2790 uur werkervaring in het werkveld arbeid- en organisatiepsychologie
  • Je hebt voor minimaal 720 uur scholingsactiviteiten gevolgd
  • Je hebt voor minimaal 90 uur supervisie gehad


Op de website van het NIP kun je allerlei informatie over (her)registratie vinden. Als erkend supervisor NIP kan ik je helpen bij het behalen van je registratie en andere vragen.

Welke werkwijze wordt gebruikt?


Je hebt tijdens je studie en loopbaan al veel geleerd en ervaring opgedaan. Bovendien ken je jezelf het best. Daarom werk ik in principe oplossingsgericht en maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve gedragspsychologie.


In de supervisie bekijken we samen jouw vragen en doelstellingen, en wat je helpend/niet-helpend vindt. Het uitgangspunt is dat de werkwijze bij jou past en ertoe leidt dat je de door jou gewenste resultaten behaalt. Wat we afspreken aan leerdoelen en werkwijze kan je opnemen in een supervisieplan voor de registratiecommissie van het NIP.


Een transparante werkwijze is belangrijk voor een goede werkrelatie. Ik stuur je na elke afspraak een kort verslag per mail, zodat jij ook weet wat ik aan rapportage bijhoud.

Hoe gaat het proces na aanmelding verder?


Je kan een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek (15 minuten) plannen. We kijken dan kort naar je vraag, of het gesprek je bevalt en of ik je met je vraag kan helpen. 


Als het je bevalt en ik kan je helpen met je vraag, maken we een nieuwe afspraak. In die afspraak bespreken we je vraag, de achtergrond  en wat je idealiter wil bereiken concreter. Samen stellen we een supervisieplan op. Natuurlijk kan je het supervisieplan later ook wijzigen.


Als het supervisieplan af is, kunnen we aan de slag.  We evalueren regelmatig hoe de supervisie verloopt. Zo weten we of we samen op de goede weg zitten! Of je het hele supervisietraject met mij doorloopt of delen ervan, laat ik aan jou over. Het gaat erom dat je veel leert en datgene bereikt wat je voor ogen hebt.

 

Neem gerust contact op!


Een eerste kennismaking van 15 minuten is gratis en vrijblijvend.